Hardegarijp MO11-2 te sterk voor BBC MO11-2

04 oktober 2016

HURDEGARYP – Waar de zege in de wedstrijd tussen de beide eerste teams van deze meisjes onder 11 categorie een paar uur eerder in Burgum voor BBC was, daar liet Hardegarijp er thuis in het duel tussen de beide tweede teams geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. De 8-0 einduitslag was wat dat betreft illustratief voor de krachtsverhoudingen. Met name aanvallend bleek de thuisclub niet alleen beter, maar met name efficiënter dan de gasten uit Burgum.

Curieus dubbelduel
’s Morgens zat ik in alle vroegte te kijken naar de meisjesteams van BBC en Hardegarijp, officieel de MO11-1 ploegen en diezelfde middag, weer in alle vroegte, was ik aanwezig bij de tweede teams van deze leeftijdscategorie van beide verenigingen. Was die eerste ontmoeting er een om duimen en vingers bij af te likken, ook die tweede ontmoeting mocht er zijn. Alleen was bij dit tweede duel de verhouding een beetje zoek, getuige de 8-0 uitslag. BBC had de eerste ontmoeting (lees elders op deze site) nipt met 2-1 gewonnen. Daar zat dus meer spanning in, maar qua attractiewaarde was deze tweede clash ook zeker de moeite waard.

34 35 36 37

Heerlijk

Het is prima toeven hier in Hurdegaryp op sportpark De Warren. Het is heerlijk weer, zeker voor de eerste oktober, ik zit in de zon en de jas kan uit. Beide ploegen zijn al druk aan het warmlopen, al gebeurt dat wat meer uit de losse pols dan bij de beide ploegen vanochtend. Maar die moesten in de ochtendkilte ook nog echt warm worden, dat is nu niet nodig. Het is hier goed toeven, zeker in de zon en luwte, nu nog een leuke wedstrijd en mijn dag niet meer stuk. Ik heb geen idee hoe de krachtsverhoudingen liggen tussen deze beide MO11-2 teams van Hardegarijp en BBC. Beide ploegen spelen in gedeeltelijk rode shirts, maar dat wordt blijkbaar pas in de tweede helft een probleem, dan verschijnt Hardegarijp in binnenstebuiten gekeerde shirts. Ze voetballen er niet minder om, maar ik vind het geen gezicht. En wat nu precies het probleem is, daar kom ik ook niet achter. Maar het gaat om het voetbal en dat mag er best zijn, vooral Hardegarijp domineert en imponeert zo af en toe. Bij BBC moet het teveel van een paar spelers komen en vooral aanvallend wreekt zich dat. De thuisclub doet dat beter en lanceert de ene na de andere snelle aanval richting de goal van de gasten. Dat moet wel leiden tot treffers en daar hoeven we dan ook niet lang op te wachten. Uit de eerste de beste aanval komt de thuisclub middels een prachtig schot op 1-0. En het duurt niet lang voor ook de tweede treffer een feit is. En de derde volgt wat later, al is dat in mijn ogen een dubieuze goal, het is de vraag of de bal wel over de doellijn is geweest, maar de scheids is zeker van zijn zaak: 3-0. Dat is tevens de ruststand na een eerste helft die duidelijk voor de thuisclub was. Hardegarijp speelt vlotter, sneller ook en de combinaties loepen behoorlijk soepel. BBC moet het, zoals gezegd, te veel hebben van solistische acties en die zien er wel goed uit, maar ze kosten te veel energie en ontberen een doeltreffende afronding.

Tweede helft
In dit tweede bedrijf is er iets meer evenwicht, ook al omdat BBC wat meer mankracht naar voren stuurt en niet blijft vasthouden aan die verdedigers die constant achterin blijven. Nu wordt het wat meer een wedstrijd en met name de individuele duels zijn pittig, maar overtredingen worden er nauwelijks gemaakt en zo ja, dat vallen ze merendeels in de categorie ‘per ongeluk’. Met andere woorden, het is een wedstrijd die het aanzien wel waard is en bovendien is het hier prima toeven langs de lijn. Ik zit nog steeds op dezelfde plek en dat betekent dat Hardegarijp nu naar mij toe speelt. Het wordt 4-0, maar die goal had eigenlijk niet geteld mogen worden in mijn optiek, het is aanvallen van de keeper. Maar de scheidsrechter heeft altijd gelijk, net als de sergeant vroeger in mijn diensttijd. Als BBC achterin niet oplet, ‘staat te snurken’ heet dat in voetbaljargon, wordt het 5-0. Een corner van links wordt knap ingetikt en dat maakt het halve dozijn vol. Ik zou graag zien dat de gasten in ieder geval van die nul af zouden komen, maar hun aanvallende acties ontbreekt het aan stootkracht en bovendien staat het bij Hardegarijp achterin uitstekend. Voorin gaat de thuisclub onverdroten door met scoren, de 7-0 is het resultaat van een vlekkeloos verlopende combinatie, afgerond met een even simpel als venijnig schuivertje waarop de BBC keeper geen antwoord heeft. De eindstand wordt uiteindelijk middels een oogstrelende solo bepaald op 8-0 en daarmee heeft Hardegarijp ‘wraak’ genomen voor de nederlaag van de MO11-1 eerder op de dag in Burgum. Conclusie van een lange ochtend meisjesvoetbal: wat loopt er een talent rond op de voetbalvelden!

Binne Kramer

38 39 40 41 42 43  46 47 48 50 51 49 52 54 55 56