Hardegarijp 3 – SC Veenwouden 3

16 oktober 2017

Een betere naam was geweest: Recreatie versus prestatie. Waar de roodhemden de zaterdagmiddag zien als een stukje recreatievoetbal waarbij een wedstrijd het liefst winnend afgesloten wordt, ziet de blauw witte brigade van het nabij gelegen Veenwouden dit als prestatievoetbal. Een groep jongen honden, die 2 keer in de week traint onder leiding van een heuse trainer die een bord gebruikt om een en ander aan zijn equipe uit te leggen. Het verschil in beleving was vooral de 2e helft terug te zien in de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

De eerste helft was nog wel grotendeels voor Hardegarijp en het kreeg ook enkele goede kansen. Voetballend waren we iets beter maar gescoord werd er niet. Overigens kregen de gasten ook enkele goede kansen. Een heus kelderklasse moment voorkwam dat we met een 0-1 achterstand gingen rusten. Was dit het enige hoogtepunt de eerste helft? Bijna wel….

De tweede helft waren er bij de tegenstander qua tactiek en spelers enkele omzettingen te zien in het veld. Nog meer snelle jongens voorin was het credo bij de gasten. Dit had vrij snel zijn uitwerking. Hardegarijp speelde met veel ruimte in de rug en voor we het wisten stonden we 0-1 achter. Dennis werd even later met een gele kaart (verbazingwekkend genoeg de enige kaart van de wedstrijd) tien minuten uit veld gestuurd. Zulke onzinnige regels maak je nu eenmaal mee op een dergelijk niveau als dit. Met tien man konden we hele helemaal niet meer belopen en het werd al snel 0-2 en 0-3.

Deden we dan echt niets terug? Tot grote daden kwamen we niet, maar de wapperende manen van Tom zorgde voor veel plezier bij de kijkende dames.  Hiervoor staan we ten slotte ook in de wei.

Helaas dus een dikke nederlaag voor een sterker SC Veenwouden 3.

Tussenstand poll “kleur haar Roelyn”:

Blond 54 %

Donker 42 %