JO9-1 en MO11-1 bereiken halve finale KNVB beker toernooi

10 mei 2018

JO9-1 en MO11-1 bereiken halve finale KNVB beker toernooi

V.V. Hardegarijp JO9-1 – Feanstars JO9-2: uitslag 7-3

Op een mooie woensdagavond streden de jongens van JO9-1 op sportpark de Warren tegen Feanstars 9-2. Op het spel stond de ticket voor de halve finale van de KNVB beker. Waarom de tegenstander zover was gekomen was ons al snel duidelijk; grote jongens die het fysieke duel niet schuwden en technisch sterk waren. Desalniettemin schoten onze jongens uit de startblokken en stonden we na 10 minuten met 3-1 voor. Na de korte break begon Feanstars aan te dringen en bij rust stond het 4-3 in ons voordeel. Na de tactische bespreking in de rust was het nog steeds alle hens aan dek en leek de 4-4 eerder in de maak dan de 5-3. Toch wisten wij goed onder de druk van de tegenstander uit te spelen en liepen in de loop van de 2e helft uit naar 7-3. Complimenten aan dit jonge team, er wordt erg leuk gevoetbald. Dus komt allen als de halve finale wordt gespeeld!

V.V. Hardegarijp MO11-1 – MKV’29 MO11-1: uitslag 3-2

Ook de MO11-1 mocht op een maandagavond aantreden in het beker toernooi en wel uit tegen MKV’29. Het was nog een hele klus om in vakantietijd een team op poten te krijgen maar gelukkig is het toch gelukt.

We waren wat aan de late kant (vedette neigingen), brug stond open, maar dat mag ook wel als je zover bent gekomen in de beker….

Na een korte warming-up kon de wedstrijd toch beginnen. Het was een rare wedstrijd aangezien er heel veel wind stond. De eerste helft hadden wij wind tegen. Van voetbal was van onze kant dan in het begin ook geen sprake. Het was meer tegenhouden maar als we de bal eenmaal van ons doel af hadden, deden we zeker niet onder voor de tegenstander.

MKV’29 had 2 hele leuke meiden voorin voetballen. In de 1e helft waren ze ons 1 keer te slim af. Ruststand 1-0. Gezien de harde wind gaf dit zeker perspectief voor de 2e helft.

Na een lekker bakje frisdrank konden de meiden er weer tegenaan en ze gingen furieus uit de startblokken. De ene kans na de andere maar de tegenstander had een goede keeper op goal staan… Gelukkig schoten we van al die kansen er wel 2 in! MKV’29 gaf zich nog niet gewonnen en maakte 5 minuten voor het einde toch nog de 2-2. Als coach maak je je dan al zorgen…. Worden het strafschoppen (met in het achterhoofd dat zij een goede keeper op goal hebben)??

Gelukkig kwam het niet zover! In de laatste minuut scoorden wij alsnog de 3-2. Wat een ontlading en wat een heerlijk gevoel was dat!! De meiden hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben terecht de halve finale bereikt.

De volgende tegenstander is een serieuze en wel Mulier. We mogen op 16/5/2018 om 18:45 uur aantreden op ons mooie park. Dus kom kijken en steun onze meiden!