MO13-1: Een goed begin is het halve werk

18 september 2018

De afgelopen weken stond voor MO13-1 in het teken van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2018/2019. Met een vernieuwd team werd de afgelopen week een tweeluik afgewerkt voor de beker tegen Bolsward MO13-2. Vooraf was er enige verwarring over de toepassing van mogelijk nieuwe spelregels die zijn ingevoerd voor de jeugd, maar de MO13 is de uitzondering op de regel, waardoor er gewoon moet worden ingegooid, de corner getrapt moet worden, een terugspeelbal op de keepster nog steeds in de handen mag worden gepakt en het aantal speelster 7, 8 of 9 mag zijn. Nu dit duidelijk is, kon er gedacht worden aan voetbal. De meiden en de coach waren na de eerste trainingen toe aan de eerste krachtmeting. Helaas kon dit nog niet met het gehele eigen team worden gespeeld, maar met hulp van een aantal meiden van MO13-2 kon de eerste wedstrijd wel worden aangevangen. Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer naar de goal van de tegenstander en werd er lustig op los gescoord. De debutanten Lyann van der Heide en Maya Sleijffer scoorden beide. De score werd nog verder opgekrikt door goals van Kirsten Drijver, Heleen Roorda en Dagmar Willekes. De zeldzame uitbraken van de tegenstander werden vakkundig om zeep geholpen door de verdediging of door goed keeperswerk van Tara de Ringh. Zo eindigde de eerste wedstrijd in een 10-0 overwinning. De return in Bolsward kon worden gespeeld met het eigen team, met uitzondering van de geblesseerde Marije Tolsma. Op een zonovergoten sportpark Het Bolwerk gingen de meiden verder met waar ze de week er voor waren gebleven, namelijk heerlijk overspelend met elkaar en de goal van de tegenstander onder vuur nemend. Met name de drive, de energie, het spelplezier en de vele mooie aanvallen van de meiden waren een lust voor het oog. Er zijn te veel noemenswaardigsheden over deze wedstrijd, maar ik beperk met tot drie namelijk de goal van Hester over 6 verschillende schijven, de rush en de goal van Maya vanaf ons eigen keepersgebied en de allereerste goal uit haar carrière van Maaike Hidding. Los van de uitslag, 16-0, was het een genot om naar te kijken. Een mooie start van het nieuwe voetbalseizoen. Aanstaande zaterdag het vervolg met de start van de competitie tegen Leovardia.