Jumbo Bergum
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Nieuws

MO13-1 Bekert een ronde verder en plaatst zich voor de achtste finales

18 oktober 2018

Woensdagavond 17 oktober, op een heerlijke zomerse herfstavond, spelen de gastvrouwen van MO13-1 V.V. Hardegarijp tegen de MO13-1 van V.V. Kollum. Op het spel staat een plek in de achtste finales van het bekertoernooi. Beide teams zijn in goede vorm en staan beide bovenaan in hun competitie. Nadat scheidsrechter Kars Bultema de toss heeft verzorgd met beide captains kan er worden gevoetbald. Onze meiden beginnen zeer gedreven en zetten de tegenstanders direct onder druk, die hierdoor niet aan voetbal kunnen toekomen. Na ruim vijf minuten wordt de ban gebroken en kan Norah na een voorzet van de linkerkant, die door Jan en alleman wordt gemist, de 1-0 binnenschieten. Het team is extra blij omdat het Norah haar eerste goal van het seizoen is. Terwijl de spaarzame uitbraken van de tegenstanders professioneel onschadelijk worden gemaakt door de M3 verdedigers Maaike, Marije en Maya, lijkt het na de voorsprong nog meer op eenrichtingsverkeer. Lyann kan 1-op-1 doorlopen naar de grote keepster, heeft alle tijd, maar schiet de bal tegen de voet van de keepster aan. Binnen 10 seconden komt er een soortgelijke mogelijkheid en die weet Lyann wel te benutten; 2-0. Dit is ook direct haar laatste wapenfeit. Ze heeft last van haar hamstring en om te voorkomen dat het erger wordt besluit ze haar trainingspak aan te trekken. Helaas volgt er direct een nieuwe blessure. Abigail komt ongelukkig in aanraking met haar tegenstander en heeft daardoor een bloedlip. De opstelling moet wat wordem aangepast, maar dit voorkomt het team niet van scoren. Hester weet met een geplaatst schot het net te vinden 3-0 en even later is het Maya die uit een kort genomen corner de 4-0 weet binnen te schieten. Dan klinkt het rustsignaal.

 

In box wordt de balans opgemaakt en is het duidelijk dat Lyann echt niet meer verder kan, dat Abigail weer is hersteld en dat Dagmar in de tweede helft gaat keepen in plaats van Tara.

 

De start van de tweede helft is het signaal om de storm op de goal van de tegenstander te continueren. Met een paar mooie aanvallen willen de meiden de verdedigingswal van Kollum slechten, echter het laatste zetje ontbreekt, totdat de scheidsrechter fluit voor een vrije trap op een kleine twintig meter van de goal. Hester staat natuurlijk achter de bal en voor de derde wedstrijd achter elkaar schiet Hester de vrije trap binnen. Om het feest compleet te maken, neemt Tara de zesde goal voor haar rekening. Ook nu is het team extra blij, omdat het ook Tara haar eerste goal van het seizoen is. Voor de vorm  schiet Maya de zevende goal er in en besluit Hester haar hattrick met een schot op goal waarmee ze de eindstand op 8-0 brengt. Ook in de tweede helft had onze keeper weinig te doen, waardoor Dagmar in de verleiding kwam om af en toe mee te voetballen, ach ja het kon allemaal op deze mooie voetbalavond. Met dit resultaat plaatst MO13-1 zich bij de laatste 13 teams die strijden om de felbegeerde beker, gefeliciteerd meiden en op naar de volgende ronde!

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

ABS Steigerbouw B.V.Albert Heijn HardegarijpNotariskantoor BrounsJansma WonenDe Jager Auto’sFysiotherapie LeeuwardenHypotheekvisieKompas Vlaggen en MastenMakelaarskantoor R. Wijmenga B.V.Marcom GlasMentor SchilderwerkenMuta Sport B.V.Pax B.V.PMDZRabobank DrachtenSlagman GerechtsdeurwaardersSlagman Volders NotarissenAutorijschool Van BuurenVan der Sluis, Van der Zee &  KalmijnVOS CateringJumbo Burgum-WolvegaDuinstra MakelaarsSDB Design
Bekijk alle sponsoren