Jumbo Bergum
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Nieuws

MO13-1 onderuit in de beker

08 maart 2019

Bekerwedstrijd MO13-1: Mulier – V.V. Hardegarijp 1-0

Afgelopen zaterdag, 2 maart, speelde MO13-1 van V.V. Hardegarijp hun achtste finale in het bekertoernooi. Op papier was dit een mooi affiche met de uitwedstrijd tegen Mulier. In de reguliere competitie had onze MO13-1 Mulier in de thuiswedstrijd met 4-3 verslagen en werd er in Witmarsum met 1-2 verloren. Beide teams zijn dus aan elkaar gewaagd en in het bekertoernooi beloofde dit daarom een extra spannende wedstrijd te worden.

De eerste helft

De selectie van MO13 was bijna compleet, alleen Maaike was als toeschouwer mee aangezien ze nog herstellende is van een hersenschudding.  Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg het team de laatste instructies mee en met Julisa als captain trok het team ten strijde. De eerste vijf minuten waren duidelijk voor Hardegarijp. De meiden begonnen erg fel en zettende tegenstander direct onder druk. Kansen waren er ook meteen met een vrije trap van 20 meter en een paar afstandsschoten op doel. Al snel bleek dat hun keeper in vorm was. Niet alleen met reddingen maar ook met een zeer verre uittrap. Met een uittrap over ruim 30 meter werd onze verdediging meerdere keren in de verlegenheid gebracht. En na een kleine 10 minuten tastte Maya mis en kon haar directe tegenstander doorlopen naar onze keepster Tara. Helaas bleek dit een oneerlijke strijd en kwam Mulier op 1-0 voorsprong. Nog niets aan de hand en gewoon doorgaan met het uitvoeren van het strijdplan. Hardegarijp had de overhand, kwam een aantal keren gevaarlijk opzetten, maar de eind pass kwam net niet aan of het schot op goal mistte kracht. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

De tweede helft

In de rust sprak de coach een aantal bemoedigende woorden en pepte het team nogmaals op. Tactische wijzigingen waren niet aan de orde, gewoon nog een keer 30 minuten alles geven en dan moet de goal een keer vallen. 

De start van de tweede helft was een kopie van de start van de wedstrijd. Mulier leek overrompeld door het energieke spel van Hardegarijp en werd wederom ver teruggedrongen. Ook de wind was nu in het voordeel van Hardegarijp, waardoor de keepster van Mulier minder ver kon uittrappen. Het was eenrichtingsverkeer en bij de spaarzame uitbraken van Mulier stond Tara op de juiste plek of verstoorde Marije of Maya de tegenaanval. Maar voorin moest het gebeuren. Onze spits Lyann kreeg meerdere kansen, Hester kon van links een aantal keren schieten, vanuit het middenveld stichtte Bibi gevaar met afstandsschoten en kwam Dagmar een aantal keren gevaarlijk door. Vanaf de zijkanten waren Abigail en Norah belangrijk bij voorzetten en vanuit de verdediging kwam Julisa ook een aantal keren dwingend naar voren toe. Maar iedere aanval of schot op goal mistte net het laatste stukje finesse of geluk. De lat werd geraakt in de eerste helft en in de tweede helft de paal. Bij een corner in de laatste paar minuten werd ook Tara naar voren gestuurd, maar ook dat mocht niet baten. De bal wilde er niet in en ging er ook niet in. Toen floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en viel de droom om door te stoten tot de finaledag van het bekertoernooi in duigen. Bemoedigende woorden en complimenten van zowel de scheidsrechter als de coach van de tegenpartij waren op dat moment niet aan ons besteed. Aan de andere kant kan de meiden niets worden verweten. Iedereen had een opdracht en die werd volledig uitgevoerd en daarnaast was de inzet van alle meiden bewonderenswaardig. Deze keer mocht het niet baten, volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen. 

Toch een beetje feest

Omdat het team compleet was, werd de belofte van de coaches ingelost en gingen we met zijn allen bij de McDonald’s eten ter ere van de behaalde kampioenschappen in de najaarscompetitie en in de zaal. Zo sloten we deze spannende voetbaldag op een leuke manier én met zijn allen af.

Hoofdsponsor

Co-sponsoren

ABS Steigerbouw B.V.Albert Heijn HardegarijpNotariskantoor BrounsJansma WonenDe Jager Auto’sFysiotherapie LeeuwardenHypotheekvisieKompas Vlaggen en MastenMakelaarskantoor R. Wijmenga B.V.Marcom GlasMentor SchilderwerkenMuta Sport B.V.Pax B.V.PMDZRabobank DrachtenSlagman GerechtsdeurwaardersSlagman Volders NotarissenAutorijschool Van BuurenVan der Sluis, Van der Zee &  KalmijnVOS CateringJumbo Burgum-WolvegaDuinstra MakelaarsSDB Design
Bekijk alle sponsoren