MO13-1 wint eerste krachtmeting met concurrent VIOD

04 april 2019

Zaterdag 30 maart: V.V. Hardegarijp MO13-1 vs. Viod MO13-1 uitslag 1-0

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen Viod. Net als wij hadden ze tot nu toe alle competitie wedstrijden gewonnen, ze stonden zelfs boven ons maar zij hadden wel een wedstrijd meer gespeeld. We wisten dat het een moeilijke tegenstander zou zijn. We begonnen de wedstrijd en hadden beide niet veel kansen op goal. Wel kreeg Viod met een afstandsschot de bal op de lat. De tegenstander had wel goeie dribbels richting ons goal, maar Maya heeft ze super goed verdedigd. Wij kwamen ook niet verder dan een paar afstandsschoten. Vlak voor rust kwam er nog een tegenstandster alleen voor Tara te staan, maar ook dit schot hield Tara tegen. Bij de rust was het 0-0.

In de pauze vertelde Joost ons dat we feller moesten zijn, en we gingen ook een beetje wisselen met de posities in het veld. Toen de tweede helft begon pakten we het beter aan, de tegenstander bleef ook vel maar zonder resultaat. Bij een snelle aanval over links kreeg Dagmar de bal voor de goal bij Abigail, die schoot op de keepster, de keepster liet los waarna Abigail alsnog de bal voor kon zetten op Lyann, en Lyann tikte de bal er mooi in. Daarna was er nog een mooie redding van Tara op een hard schot vanaf rechts, vervolgens kwam Norah na een schouderduw hard tegen de doelpaal aan. Ze viel geblesseerd uit, de tegenstander was zo onder de indruk dat die ook niet meer in het veld kwam. Even later floot de scheidsrechter af. Wij hadden gewonnen met 1-0 en staan nu alleen boven aan. Maar volgende week wacht direct de uitwedstrijd tegen Viod. Dit wordt weer een spannende wedstrijd, ik heb er nu al zin in.

Groetjes van Bibi