De Pechvogel Van VVH

28 april 2019

ELLEN JORRITSMA
In welk team speel je?
Ik speel in Dames1 van VVH.

Hoe heb je deze blessure opgelopen?
In december is het OFK zaalvoetbal in Franeker. In een duel heb ik een verkeerde beweging gemaakt met als gevolg een enkelblessure.

Hoelang kun/kon je niet voetballen?
8 weken lang kon ik niet voetballen, ik probeer nu langzaam aan de draad weer op te pakken. Meetrainen lukt weer. De eerste speelminuten komen eraan, gelukkig!

Hoe heb je gewerkt aan je herstel?
Ik heb mij door de sportverzorging van VVH laten behandelen. Zodra het kon, meegedaan aan de hersteltrainingen op de club, veel oefeningen gedaan en vooral: rustig opbouwen. Ook regelmatig mijn enkel laten tapen voordat ik ging trainen.

Heb je vaker een blessure gehad? Zo ja welke?
In het verleden heb ik 2x mijn enkelband ingescheurd/verrekt. Daarnaast ook rugklachten gehad. Begin van dit seizoen nog last van mijn lies gehad en hamstring, maar is altijd (gelukkig) van korte duur. Ook toen laten behandelen door de sportverzorging van VVH.

Hoe zorg je ervoor dat je niet weer een blessure krijgt?
Mijn enkel blijft mijn zwakke plek, dus het blijft belangrijk om oefeningen te doen die mijn enkel sterker maken en houden. Daarnaast tape ik mijn enkel in voor extra steun voor een training en hopen dat de enkel snel weer sterk genoeg is, zodat dit niet meer nodig is!