Brief vanuit bestuur

26 maart 2020

Beste leden, vrienden V.V. Hardegarijp,

Wat eerst nog een beetje voelde als een ver van ons bed show is het nu sedert enkele weken het coronavirus welke ons compleet in de greep heeft en voorlopig nog houdt. Zo ook onze gezamenlijke verbintenis de voetbalvereniging Hardegarijp. Van kleinschalige beperkingen, vervolgens het sluiten van het sportcomplex naar een verbod op samenkomst. Toen was het wel duidelijk, einde voetbalseizoen!

Maar begrip en respect voor die moeilijke beslissing moet er ook zijn. Want ook al redden we er maar één leven mee, dan is het zinvol om als voetbalwereld dit offer te brengen. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Belangrijk dus, maar in het licht van de Coronacrisis ook echt wel een bijzaak.

En nu is het afwachten. Wat zal de overheid / KNVB beslissen? Hoe gaat het verlopen met de competities, de standen, promotie, degradaties? Het blijft gissen en vooral afwachten. Als bestuur bespreken we verschillende scenario’s echter het wijzigt elke keer. Voor nu is het zaak dat iedereen fit blijft, om op individuele basis zo veel als mogelijk te doen met de nadruk op individueel.

Mooi is het te zien dat in de meeste groepsapps de challenges hoogtij vieren. Ondanks dat we fysiek niet bij elkaar kunnen zijn is het belangrijk dat we contact blijven houden met elkaar via de sociaal media. De kantine naast onze gemeenschappelijke ontmoetingsplaats ook onze voornaamste inkomstenbron ligt stil. De meeste kosten lopen helaas gewoon door. Daarom zijn wij druk bezig om daar waar mogelijk aan kostenreductie te doen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Maar dat dit ook voor onze vereniging gevolgen heeft zal duidelijk zijn.

Als bestuur zitten we met vragen waar we ons op zullen moeten beraden. Tegelijkertijd kunnen we ons voorstellen dat jullie als leden ook met vragen zitten. Of misschien ook wel tips en ideeën hebben. Met beide kunnen jullie bij ons terecht. Via je leider of trainer, maar ook rechtstreeks via de mail aan info@vvhardegarijp.nl.  Verwacht niet per direct een antwoord op alle vragen, maar het krijgt echt onze aandacht. Ook kun je zelf een en ander volgen op:

Daarnaast wachten we de berichtgeving vanuit de overheid en de KNVB verder af, indien er verdere ontwikkelingen zijn zullen wij dit met jullie delen.

Tot zover deze bijzaken. Nog even terug naar de hoofdzaak: denk om en aan elkaar. Sterkte aan gezinnen en families waar problemen ontstaan. Hou elkaar vast, in figuurlijke zin dan weliswaar.

Wij hopen elkaar snel op de Warren te treffen!!!

Namens het bestuur,

Wijnand kelders, voorzitter.