Hervatten jeugdtraining en openstellen complex

25 april 2020

Beste leden en ouders/ verzorgers van jeugdleden vv Hardegarijp,

Afgelopen week is bekend gemaakt dat er vanaf woensdag 29 april weer getraind mag gaan worden voor de jeugd. Het zij onder strikte voorwaarden en mits er een akkoord is van de gemeente en de veiligheidsregio.

Om daadwerkelijk te beginnen met trainen zijn we nog afhankelijk van het definitieve besluit ( noodverordening) van de veiligheidsregio over dit onderwerp. In dit besluit zullen voorwaarden staan in aanvulling op de richtlijnen van de rijksoverheid. De verwachting is dat dit besluit er eind volgende week is.

Het bestuur van vv Hardegarijp heeft daarom besloten het sportcomplex open te stellen voor jeugdtrainingen, die onder begeleiding staan van een trainer vanaf het moment dat we een definitieve go hebben. Over deze datum zal nog worden gecommuniceerd.

De TC jeugd is ondertussen al druk in voorbereiding om de trainingen zodra dat mag weer op te starten en kan daarover al het volgende mededelen.

De trainingen voor de jeugd t.m. JO/MO13 zullen op de gebruikelijke tijden plaats gaan vinden. De andere jeugdteams trainen mogelijk op een ander vastgesteld moment.
Mochten jeugdteams ook nog op een ander moment dan het vastgestelde moment willen trainen, bijvoorbeeld in het weekend. Dan is dat toegestaan mits dit vooraf is kortgesloten met een bestuurslid van VV Hardegarijp

Buiten trainingen om blijft het sportcomplex gesloten. Samenscholingen blijven dan ook verboden ongeachte de leeftijd. Hier zal op worden gehandhaafd.

De kantine blijft tot nader orde gesloten.

Gedurende en rondom de trainingen zijn de volgende regels van kracht:

• Het sportcomplex is alleen geopend voor trainingen. Een vereiste van een training is dat er minimaal 1 trainer aanwezig is op een groep van maximaal 16 jongens/ meiden.
  • Kleedboxen blijven gesloten. Omkleden en douchen moet dus thuis
  • Toiletgroep blijft gesloten. Ga dus thuis nog even naar toilet en neem e.v.t. een eigen gevulde bidon mee als je wat wilt drinken.
  • In het ballenhok mogen alleen trainers komen, maximaal 1 persoon tegelijk
  • Er wordt alleen op het hoofdveld getraind. De overige velden zijn in onderhoud door de gemeente en mogen niet worden betreden
  • Het is uiteraard aan de spelers/ speelsters en de ouders/ verzorgers om te bepalen of hij/ zij dan wel of niet deelneemt aan een training.
  • Dit geldt uiteraard ook voor trainers. Geef dit aub tijdig door aan de TC jeugd, zodat er een vervanger gevonden kan worden
  • Bij verkoudheid of ziekte blijf je ten allen tijde thuis, dit geldt ook bij ziekte in het gezin
  • Ouders en andere belangstellenden mogen niet komen kijken en of samenscholen
  • Kinderen die niet zelfstandig naar het sportcomplex komen dienen buiten de hekken te worden afgezet en te worden opgehaald
  • Kom maximaal 5 minuten voor de training op het sportcomplex en verlaat direct na  beëindiging van de training het complex.

Jongste jeugd TM JO/MO 13

Voor deze leeftijdsgroep geldt de 1.5m regel niet. Hierdoor kunnen meerdere jeugdteams tegelijk blijven trainen. De trainer dient wel 1.5m afstand tot de jeugd te bewaren.
De startdatum van de trainingen volgt.

JO14 tm JO19 en  Mo15 &MO17

Voor deze leeftijdsgroep geldt dat de 1.5 meter regel  wel van toepassing is. Dit betekent dat er geen duels aangegaan kunnen  worden en geen partijen kunnen worden gespeeld.

Het is aan de desbetreffende trainer om te bepalen of zijn/ haar training kan worden hervat en of er voldoende oefenstof is om dit vorm te geven. Uiteraard kunnen bepaalde trainingselementen zoals afwerken op doel, pass- en trapoefeningen en het werken aan de conditie prima plaatsvinden.

De startdatum van de trainingen volgt.

Samenwerking met Fysio 058

Voor de Jo14 tm  Jo17 en Mo15 &17 hebben we een samenwerking gezocht met de fysiotherapeuten van Fysio058. In samenwerking met de fysiotherapeuten van Fysio 058 gaan de trainers van VV Hardegarijp alternatieve trainingsvormen aanbieden waarbij de focus op het lichaam en de bal ligt en de 1.5m afstand gewaarborgd blijft. De spelers krijgen gedurende de trainingen optimale aandacht en uitdaging om er ook voor hen een leuke en uitdagen de training van te maken.

De trainers van de JO19 gaan zelfstandig alternatieve trainingsvormen aanbieden om ook aan deze jongen een leuke en uitdagende training te geven.

Keeperstrainingen

Zodra de trainingen weer kunnen starten kunnen ook de jeugdkeeperstrainingen weer worden gestart onder dezelfde voorwaarden als de teamtrainingen. De keeperstrainer informeert de keepers nog over het startmoment.

Mochten er vragen en of onduidelijkheden zijn stuur dan een mail naar info@vvhardegarijp.nl

Bestuur vv Hardegarijp