Coronamaatregelen per 6-11-2021

05 november 2021

Op zaterdag 6 november gaan er, door de overheid opgelegde, nieuwe strengere maatregelen in. Het komt er op neer dat het gebruik van het Corona Toegangsbewijs (CTB) verder wordt uitgebreid. Niet alleen heb je dit CTB nodig voor een zitplaats in kantine maar nu ook voor het gebruik van overige ruimtes in ons clubgebouw, waaronder de kleedruimtes en de bestuurskamer. Dit laatste geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder, de verplichting in de kantine voor 13 jaar en ouder. Toeschouwers en supporters hebben rondom het veld geen CTB nodig, wanneer zij het clubgebouw ingaan weer wel. Leiders, trainers en verzorgers hebben in de kleedkamers en bestuurskamer geen CTB nodig, in de kantine wel. Afhalen van consumpties in de kantine blijft mogelijk maar deze mogen niet op het terras genuttigd worden.

Opnieuw doet het bestuur van de vereniging een klemmend beroep op iedereen om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen  en zich aan de opgelegde maatregelen te houden. De vereniging heeft niet gekozen voor deze maatregelen maar we worden wel gevraagd onze leden en bezoekers hierop te wijzen en eventueel te controleren. Dit zelfde geldt voor verenigingen waar onze teams te gast zijn. Het bestuur roept daarom onze leden, supporters en bezoekers op om zich aan de regels te houden die een vereniging heeft ingesteld en deze regels en eventuele handhavende vrijwilligers te respecteren.

We vragen spelers vanaf 18 jaar en zonder CTB thuis om te kleden en te douchen. Niet alleen op trainingsavonden maar ook op zaterdag. Dit is misschien niet praktisch maar op dit moment de beste oplossing. Het gebruik van de toiletten beneden in het clubgebouw gaan we niet controleren maar we vragen iedereen om hier met maximaal 2 personen tegelijk gebruik van te maken.

We zitten in een tijd met beperkingen maar gelukkig kunnen we wel blijven sporten en elkaar ontmoeten op de club. Iedereen heeft de vrije keuze om het CTB te halen. Dit kan via vaccinatie, testen voor toegang of een herstelbewijs. Het is ook een vrije keuze om dat niet te doen. In beide gevallen moeten we elkaars keuzes respecteren. We zullen echt met elkaar door deze moeilijke tijd heen moeten. Hoe lang het duurt weet niemand maar blijf altijd aan dezelfde kant staan en laat elkaar niet los, figuurlijk dan.

Bestuur VV Hardegarijp