Coronamaatregelen per 15-11-2021

15 november 2021

In de persconferentie van vrijdag 12 november heeft de regering nieuwe en strengere maatregelen aangekondigd vanwege het oplopende aantal Corona-infecties. Helaas ontkomt de sport en dus ook onze vereniging niet aan de gevolgen van de extra maatregelen. Deze komen bovenop de maatregelen die vanaf 6 november gelden.

Concreet houdt dit alles het volgende in:

Alle wedstrijden en trainingen kunnen en mogen doorgaan. Maar helaas zijn er, in elk geval tot 4 december, geen toeschouwers toegestaan bij de wedstrijden en trainingen. Uitzondering hierop zijn de teambegeleiders, bestuur, vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van een wedstrijd of training en noodzakelijke chauffeurs.

De kantine moet uiterlijk om 20 uur gesloten zijn. Uit praktisch oogpunt heeft het bestuur besloten om de kantine, in elk geval tot 4 december, op maandag tot en met vrijdag gesloten te houden. Omdat de trainingen en wedstrijden doorgaan, kan het clubgebouw wel gebruikt worden voor sportverzorging en vergaderingen of besprekingen.

Verzorging kan uitsluitend plaatsvinden na overleg/afspraak met Tialda. Haar contactgegevens staan op de pagina Verzorging op onze website.

Een vergadering of bespreking mag alleen na overleg met het verantwoordelijk bestuurslid. Hierdoor kunnen we er voor zorgen dat het clubgebouw op dat moment geopend is.

Vanwege de sluiting van de kantine is er geen inloopmoment bij de kledingcommissie. Bij problemen met de wedstrijdkleding kan de elftalleiding contact opnemen met de commissie om een afspraak te maken.

Op zaterdag is de kantine vooralsnog op de normale tijden geopend. In de kantine, op het terras en de overige ruimtes van het clubgebouw is het voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht om in het bezit te zijn van een geldig Corona Toegangsbewijs. Hierop kan door het bestuur gecontroleerd worden. Meer hierover is terug te lezen in het nieuwsbericht op onze site over de maatregelen vanaf 6 november.

Bij verblijf in de kantine is het gebruik van een zitplaats verplicht, tenzij je alleen binnenkomt om een consumptie af te halen.

Aanstaande donderdag zal het bestuur besluiten hoe we de beperkte capaciteit van de kantine op een eerlijke wijze kunnen verdelen. Daarover volgt dan een update.

Het bestuur roept iedereen op om met elkaar de strijd tegen het virus vol te houden en je aan de geldende regels en voorschriften te houden. Op die manier zijn we snelste weer terug bij ons normale leven.

Bestuur VV Hardegarijp