Een ‘beest’ als Pupil van de week

Een echt foute titel eigenlijk maar dat ‘beest’ is meer de inzet, passie en gedrevenheid die deze jongeman toont als hij in vvh JO11-1 aan het voetballen is. Hij loopt nooit weg voor een extra sprintje, helpt andere spelers als het nodig is en is echt een voorbeeld voor zijn medespelers. Sterker nog hij was juist super aardig, zei zelf ‘ja meneer en wat zegt u’ tegen mij.  Op een vraag van en ook tegen de spelers was hij heel aardig en lief, die ‘liefde’ kreeg hij trouwens ook terug van heel VVH 1

Over wie hebben we het dan, nou simpel, Meneer Felix Sleijfer. Deze 9 jarige jongeman is dé rechts voor van vvH JO11-1.

 

Felix arriveerde samen met zijn vader ruim op tijd op De Warren en na nog wat uitleg gingen we naar de bestuurskamer. Felix, normaal een ‘heerlijk’ mannetje was best wel gespannen en toch wel wat nerveus, elke PvdW heeft dat natuurlijk een beetje. Het ‘klamme handje’ was er maar bij het voorstellen gaf hij gewoon een grote mensen hand, stevig en vast !!

De woorden ‘Ik ben Felix en ik ben Pupil van de Week’ klonken zeer duidelijk.

Ook kwamen we natuurlijk de scheidsrechter van deze middag tegen. De scheids zag Felix en besloot gelijk en eigenlijk zonder vragen ‘neem jij de bal mee het veld op en doe je de toss ?’ Felix keek naar mij en zonder een concrete vraag keek hij naar de scheidsrechter en zei zeer overtuigend ‘doe ik wel’

 

Zo agenda punt 1 was geweest en ‘overwonnen’ en we gingen gelijk door naar agenda punt 2,  het omkleden.  Het ging als vanouds, het pak paste echt al was het weer een Italiaans maatpak. Felix wilde in de korte broek en had onder het enige echte PvdW trainingsjasje alleen maar een vvH shirt aan. Koud ? voor hem dus niet !

Ondertussen was Felix klaar voor agenda punt 3, De warming-up. Was er nu een probleem ? een beetje wel eigenlijk. Vrijdagavond had hij al een wedstrijdje gespeeld voor een Pupillen trainerscursus die de KNVB  op ons complex organiseert. Trouwens die cursisten moest deze wedstrijd analyseren en meerdere keren viel Felix’s naam, elke keer positief overigens.

Ook had hij zaterdagmorgen al gespeeld mij JO11-1 (met 2-6 van BBC JO11-1 verloren. Op een later moment van Felix ‘eigen’ wedstrijd een verslag van Binne Kramer van en op Kanaal 30)

Nu dus de 3e warming-up binnen 20 uur voor een (achteraf) een top prestatie. De warming-up voor zijn shoot-out. Die warming-up ging echt heel goed maar wat wil je ook Felix mag mee trainen bij sc Heerenveen, de beste club van Fryslân (op vvH na natuurlijk)

Ook grensrechter Hessel deed mee bij de warming-up, Hessel gebruikte 2 woorden deze middag wel heel vaak.  De eerste was ‘koud’ het 2e was ook ‘koud’

Lekker Hessel …..  de PvdW in de korte broek  en jij …. lange broek en zelfs handschoenen ……….

Bij het afronden op doel stond Felix te kijken en gebruikte ook 2 woorden vaak en eentje wat minder, ‘raak, mis, naast, mis, mis, raak, naast, naast, mis. Het waren de schoten die de heren van VVH1 afvuurden op doelman FJ, de ‘naast en mis’ ballen kwam overigens vaak door prima reddingen van die doelman.

Ook trainer Oane Westra sprak eerder even met Felix, wat er besproken is hoorde ik niet maar ‘bij vvH blijven en ‘mooi man’ waren stukjes die ik wel op ving.

‘Mag ik ook eens schieten’ was de eerlijke en uitstekende vraag van Felix. U moet weten dat Felix een verwoestend hard schot heeft. ‘we’ hebben het niet gedaan wetende dat een blessure dan wel snel veroorzaakt kan zijn, niet bij Felix natuurlijk ……

 

Agenda puntje 4, met aanvoerder Ralph richting kleedkamer ging prima, oké weer een iets gespannen Felix maar Ralph was als altijd als een troostrijke ‘vader’ voor hem. In de kleedkamer de laatste tips van trainer Oane Westra waar ook Felix goed naar luisterde.

Alweer agenda puntje 5, 5a en 5b eigenlijk. Punt 5A was de bal mee het veld opnemen, het ging uitstekend. Punt5 b volgde, de toss en gelijk het pijnlijkste moment van de middag, VVH verloor de toss en dat gebeurd niet vaak. Er moest zelfs van helft gewisseld worden.

 

Tja dan agenda punt 6, inderdaad dik geschreven en vet onderstreept, punt 6 is dan ook het meest belangrijke onderdeel. Het testen van de in dit geval de Tonego doelman met de shoot-out.

Vooraf was er natuurlijk al gekeken naar die doelman, niet te groot en goed in vooral de linker hoek. Felix mocht van de scheidsrechter onderweg en dribbelde rustig richting de 16 meter lijn, onderweg meerdere spelers van Tonego passerend. Op de 16 meter lijn even twijfel, de doelman liep iets uit zijn doel en Felix besloot om iets naar links uit te wijken om zo de doelman uit het midden te krijgen. Zijn goed geplaatste schot schoot Felix perfect rechts langs de doelman en natuurlijk tussen de palen en onder de lat door, in vaktermen een doelpunt. Het ruim aanwezige publiek kon het waarderen een wel gemeend applaus volgde.

 

Terug lopend richting de dug-out voor agenda punt 7, op de foto in de dug-out. Naast Levi en Dennis werd het deze keer, een prima keuze, 3 mooie mannen op een rij !!

Gezien de koude omstandigheden gelijk maar richting punt 8, de eigen kleding weer aan doen. Het was zomaar klaar en omdat hierna agenda punt 9 op de rol stond, de frietjes, gingen we snel naar boven. Hij had echt mazzel, onze ‘vaste’ keuken prins was afwezig en werd vervangen door een keuken Princes, ja die met een hoofdletter. Niemand minder dan ‘jong faam’ Yke S stond in de keuken. De liefde, passie en zelfs het vorkje bij de friet waren met liefde verzorgd.

De smaak was even een probleem, Felix had een klacht ! ‘Het smaakt naar meer, maar ik kan echt niet meer op’ De mooiste klacht die je kunt krijgen !!

Punt 10 liet even op zich wachten, natuurlijk was er een beker voor Felix. Maar ….. ze waren echt niet te vinden. Ondergetekende had de beker ergens neer gezet en wist niet meer waar. Dom natuurlijk maar er was wel een probleem. Dan maar uitleggen aan Felix, hij vond het goed dat de beker er dan volgende week zou zijn. Zijn mooie woorden ‘ik heb een prachtige middag gehad en ben nu al heel blij’ Gelukkig was het keuken jong faam Yke die naar onze tafel kwam.  Ze begon tegen mij …..  ‘dommerik’ kreeg ik te horen. ‘Je hebt niet overal gekeken’ deze jong faam had de beker na lang zoeken wel gevonden en bracht deze beker snel naar Felix. Of hij blij was ? echt wel, de brede smile bewees het.

 

Eerder was natuurlijk gevraagd wat nu het leukste was, Felix moest echt nadenken en uiteindelijk bleek ‘het doelpunt maken’ het mooiste. Nu hij ook de beker gekregen had toch maar weer die vraag, nu was het én het doelpunt maar ook die prachtige -Marcom Glas Leeuwarden- Pupil van de Week beker.

 

Voor het wedstrijd verslag verwijs ik u graag naar een eerder geplaatst bericht van verslaggever Dirk Zijlstra.

JK