En de winnaars waren ……

Na de vorige verslagjes over het hoe en wat het tijdens de voorrondes en de finale ging was er natuurlijk ook een prijsuitreiking. Er waren een aantal statistieken bij gehouden door team GaHaFra, natuurlijk wie er gewonnen hadden maar ook de persoon met de meeste doelpunten.
Spreekstalmeester Hans begon met een aantal bedankjes richting de 2 organiserende heren, Thomas en Jan maar ook de scheidsrechters werden bedankt ‘voor bewezen diensten’ Ook de vrijwilligers van It Maskelyn werden bedankt, ze stonden er wel, top !! Per ongeluk vergat hij het trio in het controle centrum te bedanken, maar ook dat kwam goed. Een speler van team ‘op de stropdas graag’ griste eigenlijk een beetje na afloop de microfoon en deze persoon, genaamd Bas, deed het alsnog.

Als eerste het winnende team, het was natuurlijk team 2 en de aanvoerder kwam naar voren …… het was de bedoeling om naar voren te komen, er kwam niemand …….. Uiteindelijk nam de dame van het team maar haar verantwoordelijkheid en liep richting Hans. Na de felicitaties en ‘de tût’ werd er iets geheimzinnig in de dame haar hand geschoven, een handje vol (fris)drank muntjes ?? Het zal vast zo geweest zijn.

Ook de persoon met de meeste doelpunten kreeg de, overigens traditionele prijs, een VVH trainingsshirt. Omdat deze naam al veel vaker genoemd is eerst maar even een opsomming van diegene die niet scoorden. Ach, eigenlijk ook maar niet omdat dat er daarvan wel heel veel waren. De winnaar was natuurlijk Dennis Soepboer hij scoorde maar liefst 9 keer. De oude statistieken van eerdere jaargangen ken ik niet maar ik vrees dat dit wel een record is.

Hans refereerde ook nog even aan team Oud vvh 1 met en onder de bezielende leiding van jongeman JvdV en aan team ‘op de stropdas graag’ het bestuur team. Had team oud VVH keurige uniforme kleding aan, team ‘op de stropdas graag’ net niet. Was de vraag ‘neem effen rood en wit mee’ was dit team ‘yn it boesgroentsje’ of zoals het eigenlijk in It Frysk zou moeten ‘yn in romsek’ Het probleem, verschillende kleuren en niet allemaal een stropdas. ‘Ze’ beloofden beterschap …………
De laatste klus van Hans was het buffet openen na waarschijnlijk langdurig studies kwam dé zin er uit ‘het buffet is geopend’
Op een klein buffetje stonden grootse dingetjes, vrijwilliger ‘Iemand Anders’ had eerder wat boodschappen gedaan en daarvan creëerden Pake en beppe Bouwer, voor vrienden Gerrie en Riet nogal wat lekkers. Heerlijke broodjes die verwerkt waren tot broodjes H&K, krentenbollen maar ook 3 verschillende prachtig opgemaakte salades. Voor de fotograaf even bijna een trauma, wetende dat dit ‘uren’ kan duren besloot hij om na ongeveer 100 minuten werk aan dat eten even bij Gerrie en Riet in de kantine te gaan kijken om wat foto’s van de werkzaamheden te maken. Wat eigenlijk logies is was het feit dat pake en beppe om 14.04.38 uur alweer in It Maskelyn waren om de sleutels van de kantine af te geven. Het eten was al klaar, 5 prachtige schalen met salades en 200 broodjes waren al met liefde, precisie, en vakman/vrouw schap gemaakt. Het trauma was de rivella foto, intimi weten waarom.
In de lobby van It Maskelyn werd gegeten, gedronken en het was erg gezellig, het kerst-eindejaars-senioren-mix-toernooi was achter de rug en was prima verlopen.

Volgend jaar weer, en het zou zomaar op zaterdag 28 december 2019 kunnen zijn.

JK