BCV 3 – Hardegarijp 3

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Ezrah en Berend aantreden in Bergum. Niet tegen de plaatselijke trots (VV Bergum) maar tegen BCV. Altijd lastig.

Tijdens de warming-up begon het te regenen, en dit stopte pas toen we weer in de auto zaten op de weg terug. Tel hier een kelderklasse scheidsrechter bij op en alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuk potje van te maken.

De eerste helft was duidelijk voor Hardegarijp. Met goed voetbal van achteruit werden de rood –witten teruggedrongen op eigen helft. Helaas bleef het maar bij 1 treffer. Het lukte maar niet om door de 9 mans verdediging van de thuisclub te komen. De goal ontstond door een klutssituatie, waarbij Friso de bal slim met het hoofd voor de voeten van Jan Oostra (nieuwe aankoop) legde. Jan wist wel raad met deze kans en schoof de bal in de verre hoek. Hierna beet BCV iets van zich af, en het scoorde zowaar. Een voorzet vanaf rechts werd vreemd verlengd en de bal kwam even zo vreemd voor de voeten van een BCV-er. Stand 1-1.

De tweede helft maakte Ezrah plaats voor Bouke. Gouden greep bleek achteraf, voor BCV dan. Een te korte terugspeelbal van Bouke betekende 2-1 voor de gastheren. Deze bleven ook de hele tweede helft de iets bovenliggende partij. Elke lange bal (dat waren best veel) was gevaarlijk. Gelukkig hebben wij Friso en deze maakte uit het niets 2-2. BCV bleef echter gevaarlijker en scoorde de 3-2.

Op basis van de tweede helft wel verdiend, maar er had zeker een gelijkspel ingezeten.