Een Pupil van de week met spierballen ……

Een aantal jaren terug speelde deze Pupil van de Week ook al eens een hoofdrol. Tijdens de Siebe Nicolai voetbaldagen van 2015 liet deze toen bijna 5 jarige meneer zijn spierballen ook al zien. Van de toen 142 kinderen bleek hij toen met handje drukken de sterkste te zijn tegen de toenmalig sterkste man van Nederland Jitse Kramer.
Wie die sterke man van vv Hardegarijp is ? Ondertussen 7 jaar oud en zijn naam is natuurlijk Thijs Dijkstra. Intimi hadden dat natuurlijk al lang door ……

Thijs arriveerde ruim op tijd en zijn altijd vrolijke ‘koppie’ had hij ook nu weer meegenomen.
Hij was niet alleen natuurlijk, een prachtige selectie familie was mee. Het begon als gewoonlijk in de bestuurskamer met voorstellen, het ging prima. Thijs was wel iets gespannen maar na het omkleden in het prachtige Pupil van de Week pak was het eigenlijk al over.

Thijs ging richting het veld en kwam als één van de eersten grensrechter Hessel Soldaat tegen, het blijken vrienden te zijn. Hessel blij en Thijs blij, een prachtig begin.
Thijs heeft nog iets met Hessel. Voor de tekst in het programma boekje, ook deze week weer prachtig gemaakt door Frank Hoving, stond iets heel bijzonders. Vooraf krijgen de kinderen altijd wat vragen voorgeschoteld, ook de vraag ‘wat is je favoriete voetbal team’. Thijs antwoorde met ‘vv Hardegarijp’ mooi natuurlijk, maar op de vraag ‘wie vindt je de beste speler’ antwoorde Thijs met ‘Hessel’ ik nog vragen ‘bedoel je de voetballer Hessel of grensrechter Hessel?’ Hessel de grensrechter natuurlijk’ antwoorde Thijs. Mooi voor Hessel maar ook uniek in de historie van de PvdW bij vv Hardegarijp, een grensrechter als beste speler …….
Bij het omkleden had de mem van Thijs nog een kleine maar ‘kei harde’ mededeling, Ze vertelde dat Thijs eigenlijk een ‘echte’ voetballer bedoelde. Zeg of schijf nu natuurlijk niet wie, is zo sneu voor Hessel

Thijs is doelman bij JO9-1 en de warming-up werd door zijn medespelers gelijk aangepast. Thijs had bijna alle ballen klem vast, de uitzondering waren slecht gespeelde ballen die ver naast of hoog over waren gegaan. Thijs liet ook nog even wat van zijn voetbal skills zien. Sterker nog zijn eerste balcontact was eentje achter het standbeen langs. Voetballers kunnen (vaak) niet keepen, deze keeper kan dus wel voetballen !!

Met aanvoerder Ralph richting de kleedkamer was toch wel iets spannend maar Thijs deed wat van hem verwacht, hij was stil en lette goed op wat de trainer nog te zeggen had. Toen de spelers en de scheidsrechter er klaar voor waren om het veld op te gaan regelde Thijs dat even ‘we gaan die kant op mannen’ het hele gezelschap ging richting de middenstip, Thijs natuurlijk voorop en hij nam de bal mee en legde hem exact op de juiste plek neer. Ook de toss mocht hij doen, sierlijk en super geconcentreerd. De winnaar …… vv Hardegarijp niet ……..

Er volgde kort voor de schoot-out en de aftrap van de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte, zie hiervoor een eerder geplaatst bericht.

Dan voor veel PvdW’s het meest spannende, Shoot-out tijd was aangebroken. Het is niet helemaal uniek maar Thijs ging eigenlijk het scoren voorkomen. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter liep hij liep met de bal in de hand richting de Stiens doelman en gaf hem de bal, de bal op de stip en Thijs in het doel. De Stiens doelman, meneer Willem, schoot eigenlijk best wel hard maar een doelman van vvH JO9-1 kan iets natuurlijk en hij stopte hem