Girls Just Wanna Have Football Fun

Vrijdag 29 maart 2019: Girls Just Wanna Have Football Fun

Onder bezielende leiding van twee Cios-studenten Ferry Meijer en Jurjen Hoekstra werd afgelopen vrijdag op De Warren een voetbalmiddag speciaal voor meisjes in de leeftijd van 6 tot 14 jaar georganiseerd. De animo met bijna 50 meiden was overweldigend. De meisjes kwamen uit Burgum, Hardegarijp, Jistrum, Leeuwarden, Noord-Burgum, Rypstjerk, Tytsjerk, Veenwouden en Veenwoudsterwal om mee te mogen doen aan dit speciale evenement. 

De meiden werden in groepjes ingedeeld en verspreid over een negental stationnetjes, alwaar de meiden op een laagdrempelige manier in aanraking kwamen met het voetbalspel. Sommige meisjes zitten reeds op voetbal andere zijn van plan om te gaan voetballen en weer andere vonden het gewoon een leuk initiatief. En dit laatste bleek ook in de praktijk. Onder een heerlijk lentezonnetje werd het parcours door alle meiden afgelegd. Bij elk onderdeel werden ze begeleid door een enthousiaste vrijwilliger van V.V. Hardegarijp. 

Na de afronding van het parcours was het tijd voor een pauze. De ranjamoeder van dienst stond klaar om de meiden hun dorst te laten lessen. Na de pauze was het tijd voor de wedstrijdjes. De meiden werden op leeftijd ingedeeld en zo kon er op 4 verschillende voetbalveldjes worden gevoetbald. Na een kwartier werd er nog een keer doorgedraaid en na bijna 3 uur voetbal waren de meiden moe maar voldaan!

Tot slot spraken Ferry en Jurjen de meiden toe via de megafoon en konden zij alle deelneemsters bedanken voor hun komst en hun enthousiasme. De vrijwilligers werden één voor één naar voren geroepen en kregen een roze roos als blijk van dank. 

De organisatie kijkt hiermee terug op een zeer geslaagd evenement en wil op deze manier V.V. Hardegarijp bedanken voor de mogelijkheid om deze dag te laten plaatsvinden op De Warren. Speciale dank is er voor de flexibele accommodatiecommissie en de vrijwilligers die hieronder op alfabetische volgorde worden genoemd:

Robert Kooijman, Gea Meijer, Selina Meijer, Jasper Regtien, Linda Tamminga, Marianne Tamminga, Iselda Veenstra en Joost Willekes.

Graag tot een volgende keer. Met sportieve groet,

Jurjen Hoekstra & Ferry Meijer