Goudhaantje Berwout Beimers beslist in extremis derby tegen SC Veenwouden

Hardegarijp mocht na de uitstekende 7-1 overwinning op FC Meppel, vandaag aantreden tegen koploper Veenwouden. De ploeg van trainer Riemer Kooistra gaat vier aan kop in deze 2e klasse. In de thuiswedstrijd beschuldigde alles en iedereen met een rood-zwart hart, Veenwouden van diefstal van de 3 punten. Hardegarijp weigerde echter zelf te scoren en kreeg de deksel keihard op de neus. Hierna kwam Veenwouden in een flow, waardoor de ploeg nu ruim aan kop gaat in deze klasse.
Dit weekend stonden er diverse interessante ontmoetingen op het programma voor de voetballiefhebber. De terechte winnaar van de 2e periode Be Quick Dokkum mocht aantreden tegen titelfavoriet Zeerobben. Verder speelde CVVO tegen Broekster Boys. Al met al een zeer interessante speelronde.
Bij Hardegarijp ontbrak Anne Kromhout en hij werd vervangen door Jelke Visser. De ploeg van trainer Rob de Jong mocht weer rekenen op zeer veel steun vanuit Hardegarijp. Dit zorgde voor een aangename sfeer in deze derby. Hardegarijp probeerde vanaf het begin zijn stempel te drukken op deze wedstrijd. Het kreeg kleine mogelijkheden via Berwout Beimers en de sterk spelende Ralph Wietses. De spits was sterk aan de bal en een gevaar voor de defensie. SC Veenwouden beperkte zich voornamelijk tot het spelen van de lange bal op de sterke en vetrekkende Wietze Veenstra. De eerste grote kans was er voor Hardegarijp, via aanvoerder Leo Spindelaar. Hij kreeg de bal door een goede voorzet van Jelke Visser. Spindelaar zijn poging verdween echter naast de goal. Hardegarijp bleef voetballen, maar kwam niet door de uitstekende stugge defensie van SC Veenwouden. Na een halfuur kreeg de ploeg een domper te verwerken. Linksback Martijn Bakker schatte een hoge bal compleet verkeerd in en wou dit herstellen met een ultieme poging. Helaas voor de linksback moest hij dit bekopen met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Johannes van der Meer, die het lastig had maar knap op de been bleef. Hardegarijp was even van slag en keeper Oosterhuis moest handelend optreden. Hardegarijp werd voor de rust nog gevaarlijk via een schot van Gert-Jan Spindelaar, een kopbal van Ralph Wietse en een vrije trap van Berwout Beimers. Al deze pogingen werden niet gepromoveerd tot een doelpunt. Beide ploegen gingen dan ook rusten met 0-0.
In de 2e helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Hardegarijp wou wel voetballen en SC Veenwouden leek tevreden met een punt. De ploeg van trainer Riemer Kooistra hanteert de lange bal op spits Veenstra of probeert gevaarlijk te worden vanuit standaard situaties. Van goed positiespel en veel vertrouwen was vandaag echter geen sprake. Er was vanmiddag maar één ploeg die probeerde te voetballen. Veenwouden liet zien over een zeer solide machine te beschikken, die weinig weggeeft. De ploeg beschikt verder over enkele uitblinkers in de persoon van met name Procee, Veenstra, Sijtsma en keeper van der Mark. Hardegarijp probeerde er steeds het beste van te maken. Het werd met name gevaarlijk via de sterk spelende Ralph Wietses en Berwout Beimers. De laatstgenoemde voerde echter vaak zijn acties te ver door en verspeelde hiermee de mogelijkheid op een doelpunt. Veenwouden werd gevaarlijk via Stefan Jan Sijtsma, die geheel vrijstaand over kopte. Hardegarijp zag in doelman Coenraad van der Mark de grootste sta in de weg vanmiddag. In eerste instantie was hij ontzettend attent op een achteruit kopbal van één van zijn eigen verdedigers. De doelman kon de bal nog net onder de lat vandaan tikken. Hierna pareerde hij goed op een schot van Beimers. Deze derby leek af te stevenen op een troosteloze 0-0. In de 90ste minuut kreeg Hardegarijp nog één mogelijkheid om de spanning in deze 2e klasse compleet terug te brengen. Op een zeer mooie positie kreeg de ploeg een vrije trap te nemen. Achter de bal stonden de specialisten Rick de Groot en Leo Spindelaar. Hardegarijp koos echter voor een interessante variant. Aanvoerder Leo Spindelaar bracht met de hak, Berwout Beimers in stelling. De 19-jarige Beimers haalde verwoestend uit en liet van der Mark compleet kansloos. Sportcomplex “de Kemphaan” ontplofte. Het in de meerderheid zijnde publiek van Hardegarijp werd uitzinnig van vreugde. Veenwouden werd nog eenmaal gevaarlijk, maar de vrije trap werd gelukkig niet omgezet in een doelpunt. Hierna floot de zeer zwak fluitende arbiter Benjamins voor het einde van deze wedstrijd. De arbiter werd door heel Veenwouden aangewezen als de schuldige voor deze nederlaag. Dit was natuurlijk wat teveel van het goede. Feit was wel dat deze arbiter deze derby geen derby liet worden, door vrijwel ieder duel af te fluiten. Dit was echter voor beide partijen even vervelend en kwam het schouwspel niet ten goede.
Hardegarijp doet door deze knappe overwinning goede zaken en houdt hiermee druk op koploper Veenwouden. Zeerobben wist knap te winnen van het in een super flow verkerende Be Quick Dokkum. Hierdoor is de spanning in de 2e klasse I, weer volledig terug. Wie heeft de langste adem en gaat er met de titel vandoor?

DE goal van Berwout nog eens een keer zien ? kijk hier