Hardegarijp 3 – Oostergo 2

Om het echie, eindelijk! Wekenlang zijn we in voorbereiding geweest om de competitie te beginnen. Volgens insiders meteen tegen een titelkandidaat, namelijk Oostergo 2.

Op een erbarmelijk slecht veld (hoog gras, veel hobbels) werd er afgetrapt. Er waren welgeteld 2 toeschouwers aanwezig, mede omdat op het veld naast ons het vlaggenschip de derby speelde tegen Broekster-Boys, daar werd het overigens 3-3. Oostergo liet zien wel een aardig elftal te hebben. Niet veel snelheid achterin, maar met veel wilskracht werd me n toch enkele keren gevaarlijk. Jeroen Bolt was weer ene echte sta-in-de-weg voor de gasten en hield zijn doel de eerste helft keurig schoon. Want deze werd echt een paar keer serieus onder vuur genomen.

Deed Hardegarijp dan niks? Jazeker wel! De grote ruimte achter de Oostergo verdediging werd constant benut door wisselende spelers. De eerste goal was een goal uit het boekje. Een fraaie pass van Jelke op een sprintende Friso, die vervolgens klaarlegde op Jorrit. Hij schoot de 1-0 tegen de touwen. Niet geheel onverdiend. Hoewel we redelijk slordig waren in de passing, maar laat dit een gebrek aan techniek zijn (Kunnen het veld niet overal de schuld van geven). Helaas bleef het vooralsnog bij 1-0. Er was kans op meer, maar dat lag dit keer wel aan het veld.

De tweede helft gooide Oostergo er wat peer passie in en ze gingen massaal naar voren. Dit resulteerde al snel in enkele grote kansen aan de andere kant. We maakten er helaas maar 1, Mark Hoeben schoot de 2-0 tegen de touwen. Oostergo bleef maar stuitten op een uitstekende Jeroen Bolt en Hardegarijp liet na de 3-0 te maken. In de dying seconds maakte Oostergo helaas nog wel 2-1. Jammer voor Jeroen vooral, maar de eerste drie punten zijn een feit. A.s. zaterdag de derby tegen BCV 3, te Burgum.