Terugblik op een succesvol Regtien MO11 Voetbaltoernooi

Afgelopen woensdag 19 oktober vond op het sportpark De Warren het eerste Regtien MO11 Voetbaltoernooi plaats. 8 teams uit de provincies Groningen en Friesland meldden zich in Hardegarijp. Een herfstachtig zonnetje scheen op het nieuw aangelegde kunstgrasveld en dit was het eerste ingrediënt van een succesvol verlopen toernooi. De begeleiding, chauffeurs, toeschouwers en vooral de deelnemende meidenteams werden om 13.45 uur welkom geheten door de organisatie, die in handen was van Thijs Visser en Joost Willekes.

fotowelkom organisatiebekers impressie vvh2

Om 14.00 uur begonnen V.V. Hardegarijp 2 tegen V.C. Trynwâlden en S.V. Marum tegen S.C. Stiens aan de openingswedstrijden. De wedstrijden duurden 15 minuten. Na 15 minuten stonden de volgende teams (L.A.C. Frisia – C.V.S. Be Quick Dokkum en V.V. Hardegarijp 1 – S.C. Leovardia) te trappelen van ongeduld om aan hun toernooi te beginnen. De wedstrijden werden geleid door voetballers van verschillende teams van V.V. Hardegarijp en gelukkig is er geen enkel dispuut waargenomen. De poulewedstrijden waren eenzijdig en de uitslagen meestal duidelijk. Er was slechts één gelijkspel en geen één uitslag waarbij beide teams het doel wisten te vinden. Dit veranderde in de knock-out fase.

frisiateam   bequickteam leovardiateam

 

marumteam stiensteam trynwaldenteam vvh1-team vvh2-team

De nummers 4 van beide poules speelden om plek 7 & 8. S.C. Leovardia trok na een spannende strijd (2-1) aan het langste eind, waardoor Hardegarijp 2 op de laatste plek eindigde. De strijd om plek 5 & 6 werd gestreden door Trynwâlden en Hardegarijp 1. Na 15 minuten was de stand gelijk, 0-0. Ook na een golden score van 5 minuten werd er niet gescoord, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Het scoreverloop ging lang gelijk op, maar bij de 5de penalty was het toch Hardegarijp 1 die de beslissing wist te forceren en daarmee op plek 5 eindigde.

vvh2-bequick vvh1leovardia stiensleovardia vvh1-trynwalden

vvh2trynwalden keepervvh2 bequikctrynwaldenleovardia1 leovardiavvh2 beslissinde-penalty

De strijd om de bronzen plek en daarmee de strijd om een beker werd gespeeld tussen S.V. Marum en Be Quick Dokkum. S.V. Marum was in de reguliere 15 minuten beter, maar stuitte of op de uitstekende keepster van Be Quick of schoten naast of over. Ook hier was er geen beslissing in de golden score waardoor een spannende penaltyserie de beslissing moest brengen. Be Quick nam alle drie de penalty’s uitstekend en kroonde zich daarmee als nummer 3 van het toernooi. De finale was het affiche L.A.C. Frisia – S.C. Stiens. Laatst genoemde blonk in de poulefase al uit met mooi samenspel en uitgespeelde doelpunten. In de finale hield Frisia lang stand, maar moest uiteindelijk met 1-0 buigen waardoor S.C. Stiens de eerste en de terechte winnaar is van het Regtien MO11 Voetbaltoernooi en L.A.C. Frisia een eervolle nummer 2.

winnendebequick  svmarum reddingbequick

frisiabequick bequikcvvh1 bequicktrynwalden bequick

Na de prijsuitreiking, waarbij alle deelnemers een medaille kregen, vierden de drie bekerwinnaars extra feest en konden alle deelnemers in de Inswinger genieten van een patatje met mayo en drinken.

 

Wij feliciteren alle deelnemende teams met een fantastisch en zeer sportief verlopen voetbaltoernooi en kijken als organisatie terug op een zeer geslaagd toernooi. Een vervolg kan niet uitblijven!

 

Een speciale dank aan de sponsors:

 

Regtien Administratie & Advies te Tijnje

De Bruyn Huidpraktijk te Hardegarijp

Albert Heijn Van der Veen in Hardegarijp

 

De vrijwilligers:

 

Esther, Ingrid, Grietje, Dirk en Dennis (Kantine)

Mariska & Linda (Wedstrijdleiding)

Marit, Ilse, Julian en Mike (Scheidsrechters)

Anita (Fotograaf)

Theo (EHBO)

 

En aan de deelnemende teams met enthousiaste begeleiding:

 

S.C. Stiens

L.A.C. Frisia

C.V.S. Be Quick Dokkum

S.V. Marum

V.V. Hardegarijp 1

V.C. Trynwâlden

S.C. Leovardia

V.V. Hardegarijp 2

 

prijsuitreiking winnaars  patatje

Graag tot volgend jaar!

 

Met sportieve groet,

Organisatie Regtien MO11 Voetbaltoernooi

 

Thijs Visser

Joost Willekes