VV Hardegarijp MO17 winnaar Final League

Op woensdag 14 juni speelde het Nederlands elftal de halve finale van het Final Four toernooi. Na verlenging werd er met 2-4 van Kroatiƫ verloren. De dames van VVH MO17 deden het enkele dagen eerder een stuk beter. Hieronder het verslag van vaste reporter Opa Douwe.

Tegen ONT was tijdens de competitie twee keer gelijk gespeeld. Deze halve finale zou een winnaar op gaan leveren. Dat was een zekerheidje. De thuisclub was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Maya kreeg een aantal mogelijkheden maar de keeper greep steeds goed in. Het was dan ook logisch dat de ruststand 0-0 was.

Tijdens de tweede helft leverde Maya vanaf rechts een aantal goede voorzetten af. Kirsten en Bibi wisten daar echter niet van te profiteren. Zo’n tien minuten voor tijd was het eindelijk raak. Een mooie pass van Bibi bereikte Maya en die schoot de bal beheerst over de keepster heen in het doel. Een minuut later was het alweer gelijk. Een vrije trap waaide bij de twee paal in de goal. Heel VVH keek ernaar en deed niets. Eindstand 1-1 en penalty’s moesten de beslissing brengen.

ONT mocht beginnen. De eerste pingel eindige via Hester op de paal en de tweede ging hoog over. Kirsten en Floortje schoten wel raak en met een 2-0 voorsprong lag VVH op finalekoers. De gasten schoten daarna wel twee keer raak. Omdat Bibi en Norah ook effectief mikten, was de eindstand 4-2. De finale was bereikt.

GAVC had zich eveneens voor de finale geplaatst. Zij versloegen met 1-0 BeQuick uit Dokkum.

De Grousters hadden weinig te vertellen want de dames van Mennolt en Joost gingen vol voor de winst. Dit zou een prachtige afsluiting zijn van een drietal succesvolle competitie reeksen met een 3de, een tweede en een 1ste plaats. Bibi schoot al in de openingsfase net naast. De tweede kans was wel raak. Maya was succesvol. Omdat de fut er bij de gasten daarna snel uit was en het warme weer z’n tol ging eisen, kwam de winst geen moment in gevaar. Na een kleine twintig minuten liet de keepster een schot van Femke van Borculo door haar handen glippen en daardoor werd de voorsprong verdubbeld. Nog geen twee minuten later was Femke dicht bij een tweede treffer. Haar schitterende schot eindigde nu op de lat. Met een 2-0 voorsprong ging iedereen van een welverdiende versnapering genieten.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Op aangeven van Femke, zij was prominent aanwezig tijdens deze eindstrijd, passeerde Bibi de keepster in de korte hoek. Heleen, altijd hardwerkend, maar nog geen goal gescoord, had het laatste woord. Vlak voor tijd tikte zij op aangeven van Norah de 4-0 binnen.

Na ontvangst van de beker en een dankwoordje van captain Tara kon het feest beginnen. Onze vaste assistent Gerard had voor de leiding een bloemetje meegebracht. Dat hadden beide heren, aan het einde van het prachtige seizoen 2022-2023, wel verdiend.